Home » när ställs klockan om till vintertid 2018
World

när ställs klockan om till vintertid 2018

när ställs klockan om till vintertid 2018

när ställs klockan om till vintertid 2018

när ställs klockan om till vintertid 2018 : Vintertid – det är dags att byta klockorna.

Men vet du i vilken riktning – framåt eller bakåt?

Söndagen den 28 oktober 2018 är det viktigt att ta en titt!

1. På vintern lämnar vi klockan en timme tillbaka
Vintertid (normal tid) börjar i helgen i oktober, detta år natten mellan lördag och söndag den 27 och 28 oktober. Klockan 3 är klockan klockan klockan 2 klockan.

Det betyder att du får en extra timmes sömn!

LÄS MER: 10 saker vi stör oss med våra grannar – här är de galna händelserna

2. Trädgårdsmöbler och grill bör ingå
En av de bästa tipsen att komma ihåg tiden att ställa in är att när vintersäsongen börjar, måste du sätta tillbaka sommarmöblerna och grillen. Med andra ord, klockan bör också sättas tillbaka en timme.

LÄS MER: Därför lägg aldrig ner och sova med vått hår

3: e 1870-talet
Normal tid, som vintersäsongen kallas också, introducerades 1879, som man blev mer mobil och hade mer kontakt med andra platser. Innan dess var lokala tider i landet, ibland bestämda efter att solen stod högst.

4. 15 år att introducera normal tid
Sverige blev den första som introducerade normal tid, men det tog representanthuset 15 år att diskutera vilken tid det skulle vara.

LÄS MER: Dålig sömn? Här är de prylar du inte borde ha i sovrummet

5. Sova inte timmen
Det finns en världsomspännande rörelse som heter “5AM” (kommer från USA, därav namnet) där de som går upp går en timme tidigare och ägnar den åt övning, dagplanering och kunskapsförvärv. Obama är, och Steve Jobs var båda medlemmarna. Allt för att minska stressen för resten av dagen och få mer tid. För dem som tycker att det låter bra, sov inte den extra timmen, men fortsätt som vanligt

när ställs klockan om till vintertid 2018

ställa om till vintertid 2018,ställa om klockan,ställa om klockan till vintertid,när ställa om till vintertid 2018,när ställs klockan om till vintertid 2018,ställer mobilen om sig själv till vintertid,vilken tid ställer man om klockan till vintertid,

Stats

ads